
- 300g ljummet vatten(250g blev för lite till den mjölmängden. Riktiga bagare har nog riktiga knådmaskiner..)
- 20g jäst
Lös upp jästen i vattnet och ha i:
- 150 g äppelkompott( jag kokade ihop 2 hackade äpplen med lite socker och vatten)
- 200 g rågsurdeg
Rör sedan i:
- 150g fint rågmjöl
- 575g Manitoba Cream( eller Vetemjöl special)
- 12 g malen kanel
- 18g Havssalt
- 25g svart sirap( eller mörk)
- 150g mamma( hade jag ingen så det hoppade jag över)
Kör på lägsta hastighet i 8 min. Öka hastigheten och kör ytterligare 2 min och blanda i:
- 180g Hela Hasselnötter
Jäs 1 tim.
- Knåda degen, forma c:a 15-20 bullar.
- Jäs ytterligare 1 tim.
Snitta ytan coh grädda högt i ugnen på 275C c:a 10-13 min.
De är mycket goda intygar familjen. Själv har jag bara luktat.....
Läs mer här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar