tisdag 27 maj 2008

Frukostbröd Roos-Fröding

Daniel Roos har lagt ut ett smarrigt recept igen , och jag var tvungen att testa. Det är inte så många detaljerade anvisningar så jag provade 2 omgångar och kom fram till följande:


  • 300g ljummet vatten(250g blev för lite till den mjölmängden. Riktiga bagare har nog riktiga knådmaskiner..)
  • 20g jäst

Lös upp jästen i vattnet och ha i:

  • 150 g äppelkompott( jag kokade ihop 2 hackade äpplen med lite socker och vatten)
  • 200 g rågsurdeg

Rör sedan i:

  • 150g fint rågmjöl
  • 575g Manitoba Cream( eller Vetemjöl special)
  • 12 g malen kanel
  • 18g Havssalt
  • 25g svart sirap( eller mörk)
  • 150g mamma( hade jag ingen så det hoppade jag över)

Kör på lägsta hastighet i 8 min. Öka hastigheten och kör ytterligare 2 min och blanda i:

  • 180g Hela Hasselnötter

Jäs 1 tim.

  • Knåda degen, forma c:a 15-20 bullar.
  • Jäs ytterligare 1 tim.

Snitta ytan coh grädda högt i ugnen på 275C c:a 10-13 min.

De är mycket goda intygar familjen. Själv har jag bara luktat.....

Läs mer här:

http://toproos.blogspot.com/2008/05/ppelbrd-med-hasselntter.html

Inga kommentarer: