Efter c:a 15 timmar i rumstemp.
På bakbordet med generöst med mjöl. Jag rörde den så lite som möjligt och la den att jäsa med skarven ner på linneduk med vetekli på.
Så här!!
Efter 2 timmars jäsning
Så i varm gjutjärnsgryta som stått i 250C varm ugn 10min.
Man tar :- 6g jäst
- 3½dl kallt vatten
- 1tsk salt (drygt)
- 420g Vetemjöl special
- 210g Vetemjöl Special och
- 210g Dinkel fullkorn. (Jag använde Änglamarks eko-mjöl och Biofoods Dinkel fullkorn)
- Baka ut på väl mjölad bakskiva och låter degen 2 tim. i bakhanduk med vetekli över och under degen.
- Sätt ugnen på 250C, och ställ in grytan 10min. innan den skall användas så den är varm.
- Lägg den sedan i den uppvärmda grytan med skarven upp och sänk tempen till 225C och lägg på locken innan den ställs på nedre falsen.
- Grädda 30 min.
- Ta sedan av locket och grädda ytterligare 20-30 min.
- Ta ut grytan och lägg brödet på ett galler och låt svalna UTAN bakduk!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar