lördag 28 juni 2008

Jag bakar på ekologiskt mjöl från Värmland.



Vi var till Stöpafors förra helgen. Där finns en skrämjölskvarn.

Där rostas havre som sedan mals och används till kakor, bröd och Nävgröt.

Nävgröt äter man med stekt fläsk,massor med stekflott och lingonsylt. Gött!!
Ägaren till denna kvarn har även Björkaholms Qvarn i Ransbysätern. Där han mal ekologiskt mjöl av vete och råg. Detta mjöl finns nu att köpa på Konsum Värmland.
Fast vi köpte några kg när vi var i Stöpafors.
Jag testade att göra Jan Hedhs Rågbröd, och matade sudegen med rågmjölet dagen innan.
Efter at ha läst Saltå Kvarns bok så har jag även tillsatt Nyponmjöl och Kormalt för jäsningens skull.(Köpt via Gryningen i Stockholm)
Brödet blev annorlunda och smakar mer tyskt, troligen pga av kornmalten. Skall testa ett annat bröd med deta mjöl senare!!

Inga kommentarer: