
Jag har gjort gelé på årets vinbär. Vi klippte buskarna i våras och skörden blev mindre än vanligt. På den svarta blev det bara 700g så jag gjorde en mixad variant. Det som ser mörkt ut i burken är svart gelé och det ljusa är röd gelé!! Praktiskt eller hur? Nu behöver ingen sakna sin favorit...Lite av ett kinderägg.
Receptet kommer från Jan Hedhs mamma och finns i boken "Sylt och Marmelad".
Svart gelé:
- Koka bär, vatten i c:a 30 min.
- Sila genom silduk.
- Vispa i VARMT socker som fått stått i ugnen före(fast jag körde mitt i mikron)
- Häller upp på burk!!
Röd gelé:
- Koka upp och sjud bär, vatten och citronsaft i 15min.
- Sila genom silduk i c:a 1 tim.
- Vispa i VARMT socker som fått stå i ugnen.
- Häll upp på burk!!
Visst är det ett kul recept??
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar