




Har hittat ett träd med Paradisäpplen. Det var några år sedan jag gjorde mos på dessa miniäpplen, men minns den häftiga färg moset får. Smaken är söt-syrlig och är inte alls så fadd som vanligt mos kan ha.
- Skölj och klyfta 2kg Paradisäpplen, man behöver inte ta bort skaft mm.
- Koka dem sakta till mos i 3dl vatten,samt skal och saften av en citron.
- Passera dem sedan genom trådsil eller mosvagga.
- Väg moset och blanda i 6dl socker/ kg mos och saften av en citron till.
- Koka upp och sjud 7-10 minuter.
- Häll upp på rengjorda burkar.
- Ställ i vattenbad 20 min. i 80C i ugnen.
Jag använder moset till fil, som fyllning i kakor och muffins. Jag tycker inte om äppelmos till mat men skulle jag ha det så tycker jag vanligt äppelmos är godare då!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar