tisdag 23 september 2008

Frödings Paradisäppelmos

Färgen jämfört med vanligt äppelmos
Moset passerat med hjälp av vanlig trådsil och träslev. Småkokat och klart för passering.
Innan delning, de är lika stora som små plommon.
Jag pallar äpplen!!!


Har hittat ett träd med Paradisäpplen. Det var några år sedan jag gjorde mos på dessa miniäpplen, men minns den häftiga färg moset får. Smaken är söt-syrlig och är inte alls så fadd som vanligt mos kan ha.
  • Skölj och klyfta 2kg Paradisäpplen, man behöver inte ta bort skaft mm.
  • Koka dem sakta till mos i 3dl vatten,samt skal och saften av en citron.
  • Passera dem sedan genom trådsil eller mosvagga.
  • Väg moset och blanda i 6dl socker/ kg mos och saften av en citron till.
  • Koka upp och sjud 7-10 minuter.
  • Häll upp på rengjorda burkar.
  • Ställ i vattenbad 20 min. i 80C i ugnen.

Jag använder moset till fil, som fyllning i kakor och muffins. Jag tycker inte om äppelmos till mat men skulle jag ha det så tycker jag vanligt äppelmos är godare då!!

Inga kommentarer: