söndag 28 september 2008

Frödings Äppelsaft


Det är ju svårt att koka saft av äpplen eftersom det blir äppelmos. Jag tänkte att om man använder råsaftscentrifugen kanske man kan lura äpplena lite.
Den blev bra men det blir en bottensats som är brungrumlig men den kanske blir mindre om man ökar askorbinsyran/citronsaften. Man får vända på flaskan innan man änvänder saften.
  • Pressa äpplen i råsaftscentrifugen.
  • Häll juicen(c:a 2 liter) i en gryta.
  • Pressa i saften av två citroner.
  • Ha i en hel kanelstäng( kan uteslutas).
  • Koka upp under omrörning och sjud någon minut.
  • Sila genom silduk (låta det självrinna)
  • Mät saften, och ha i 3dl socker /liter råsaft.
  • Häll tillbaka i grytan och tillsätt 5 dl vatten.
  • Låt kanelstängen vara med igen.
  • Ha i 1msk Askorbinsyra( alt. mer pressad citron)
  • Koka upp, sjud några minuter, skumma.
  • Värm flaskor, skölj med Atamon.
  • Häll upp saften.
  • Ställ flaskorna i vatten i ugnen 80C i 20min.
  • OBS!! Kort hållbarhet. Tillsätt Atamon som konserveringsmedel om du vill att den skall hålla längre.

Det smakar äppelkaka var en av kommentarerna. Tycker man int om den smaken så skippa kanelstången!!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade just till din blogg, vilka härliga recept du har lagt ut. Jag ska testa en hel del av dem !! Jättefin blogg, jag återkommer !
/Malin

Inger F sa...

Sila genom kaffefilter?
//IF

Anonym sa...

tack för titten och för de fina bilderna