fredag 31 oktober 2008

Surdegsbröd med vinbärssaft



Börja att sätta en poolish av 3 g jäst, 2½dl vatten och 2½dl vetemjöl från Saltå Kvarn.
Låt stå minst 3 timmar.
Blanda sedan 600g vetemjöl(gärna special) med 2½ vätska samt 10g jäst), ha sedan i 250g surdeg, 10g honung och Poolishen.
Kör maskinen c:a 7min och ha i 20g salt. Kör vidare några minuter.
Olja in degen medan den fortfarande är kvar i bunken, täck över och låt jäsa 2tim.
Knåda ut till 4limpor och lägg dem i formar, och jäs ytterligare drygt 1 timme.
Ställ in i varm ugn(300C) sänk till 200C efter 5 min och ta ut efter c:a 40min. Kan görad med eller utan ånga.
Jag bakade mina på vinbärssaft,men det vara bara färgen som märktes!!

Inga kommentarer: