
Jag har gjort om ett recept så att det passar oss bättre. Det är bakat på Änglamarks vetemjöl och fina rågmjöl.
Dag1, gör en fördeg på :
- 2½dl svalt vatten
- 250g Änglamarks fina rågmjöl
- 5g jäst
Dag2:
- 600g Änglamarks vetemjöl
- 250g Rågsurdeg
- 2msk flytande honung
- Fördegen från dag1
- 10g jäst
- 2½dl svalt vatten
- 1½ msk havssalt
Kör allt i matberedaren, ha i allt torrt först sen det fuktiga. Kör c:a 10min.
Ha i saltet och kör ett tag till.
Olja in degen och låt ligga kvar i bunken under duk i 2 timmar.
Baka ut 2 bröd och lägg i jäskorg. Jäs 1 timme.
Snitta brödet och in i ugn 350C och kasta in vatten.
Sänk tempen efter 5-10 min. till c:a 2ooC. Stek dem drygt 35min. till.
Klart!
Goda,saftiga och snygga!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar