tisdag 19 maj 2009

Det perfekta Frödingbrödet



Jag har gjort om ett recept så att det passar oss bättre. Det är bakat på Änglamarks vetemjöl och fina rågmjöl.


Dag1, gör en fördeg på :

  • 2½dl svalt vatten
  • 250g Änglamarks fina rågmjöl
  • 5g jäst

Dag2:

  • 600g Änglamarks vetemjöl
  • 250g Rågsurdeg
  • 2msk flytande honung
  • Fördegen från dag1
  • 10g jäst
  • 2½dl svalt vatten
  • 1½ msk havssalt


Kör allt i matberedaren, ha i allt torrt först sen det fuktiga. Kör c:a 10min.
Ha i saltet och kör ett tag till.
Olja in degen och låt ligga kvar i bunken under duk i 2 timmar.
Baka ut 2 bröd och lägg i jäskorg. Jäs 1 timme.
Snitta brödet och in i ugn 350C och kasta in vatten.
Sänk tempen efter 5-10 min. till c:a 2ooC. Stek dem drygt 35min. till.
Klart!
Goda,saftiga och snygga!!

Inga kommentarer: