måndag 21 april 2008

Citrusmarmelad




Syltade citronskivor

Börja med att sylta c:a 6 skivor citron i en lag av 5dlvatten+2,5dl strösocker. Låt koka c:a 10min, och lyft bort från värmen.


Marmeladen


Ta 2 apelsiner, 1,5 grapefrukt, 2 citroner(helst ekologiska)

Riv skalen på frukterna med ett cestjärn, och ställ rivet åt sidan till senare.

Skala och lägg fruktkött(dela dem lite)+ de hela skalen i 7 dl vatten.

Koka 15 min.

Ha i 10-12 dl strösocker.

Koka tills den stelnat, kontrollera med att göra marmeladprovet (c:a 45min).

Ta av grytan från värmen, lyft ur skalen och ha i strimlorna.

Konservera med Atamon(kan uteslutas, men hållbarheten blir kortare)

Stoppa ner en syltad citronskiva i varje burk.


Fyll på varma, rena burkar och ställ dem svalt.


    Kommentarer från hushållet:


  • Bra att det inte är några bitar i.

  • Smakar bra.

    • Inga kommentarer: