
Syltade citronskivor
Börja med att sylta c:a 6 skivor citron i en lag av 5dlvatten+2,5dl strösocker. Låt koka c:a 10min, och lyft bort från värmen.
Marmeladen
Ta 2 apelsiner, 1,5 grapefrukt, 2 citroner(helst ekologiska)
Riv skalen på frukterna med ett cestjärn, och ställ rivet åt sidan till senare.
Skala och lägg fruktkött(dela dem lite)+ de hela skalen i 7 dl vatten.
Koka 15 min.
Ha i 10-12 dl strösocker.
Koka tills den stelnat, kontrollera med att göra marmeladprovet (c:a 45min).
Ta av grytan från värmen, lyft ur skalen och ha i strimlorna.
Konservera med Atamon(kan uteslutas, men hållbarheten blir kortare)
Stoppa ner en syltad citronskiva i varje burk.
Fyll på varma, rena burkar och ställ dem svalt.
Kommentarer från hushållet:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar