Ketchup
2 kg tomater i bitar
1 äpple i bitar med skalet kvar
2 röda paprikor i bitar
2 gula lökar i bitar
1-2 stjälkar selleri
1 dl tomatpuré på burk eller tub
½dl vitvinsvinäger
5-8 hela kryddnejlikor
1 tsk gula senapsfrö
1 msk salt
2 bitar färsk riven ingefära. (eller 2 hela torkade)
1 dl socker
½ dl farinsocker
5 svartpepparkorn
5 kryddpepperkorn
Låt allt koka upp, rör, och sänk värmen till "puttravärme".
Koka mellan 1,5-2 timmar. Rör!! Sila massan och koka den passerade massan c:a 10-15 min innan den tappas upp på varma väl rengjorda burkar eller flaskor. Jag tycker den smakade nästan precis som Heinz!! Kanske den behöver kryddas lite mer.
2 kg tomater i bitar
1 äpple i bitar med skalet kvar
2 röda paprikor i bitar
2 gula lökar i bitar
1-2 stjälkar selleri
1 dl tomatpuré på burk eller tub
½dl vitvinsvinäger
5-8 hela kryddnejlikor
1 tsk gula senapsfrö
1 msk salt
2 bitar färsk riven ingefära. (eller 2 hela torkade)
1 dl socker
½ dl farinsocker
5 svartpepparkorn
5 kryddpepperkorn
Låt allt koka upp, rör, och sänk värmen till "puttravärme".
Koka mellan 1,5-2 timmar. Rör!! Sila massan och koka den passerade massan c:a 10-15 min innan den tappas upp på varma väl rengjorda burkar eller flaskor. Jag tycker den smakade nästan precis som Heinz!! Kanske den behöver kryddas lite mer.
Kommentarer från hushållet:
- "Nu, mamma har du lyckats för en gångs skull.."
- "Kanske lite söt?...annars bra. (vanligt ketchup har 23,9% kolhydrater denna bör ligga på hälften!!)
2 kommentarer:
w
Hur mycket ketchup blir receptet? Hur många och hur stora laskor bör man ha redo? Mvh Nybörjaren Camilla
Skicka en kommentar