lördag 19 april 2008

Mandelskorpor


  • 100g rumsvamt smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100g mandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Jag använder min foodprocessor och gör då så här:

Socker och smör röres smidigt, tillsätt sedan ett ägg i taget. Ha i hel mandel ( som hackas sönder lagomt i maskinen, men kör bara en kort stund) Ha sedan i mjöl och bakpulver. Blanda samman snabbt.

Gör tre stycken långa "korvar" och lägg på en bakplåt med smörpapper.

Grädda i 250C i c:a 15 min. låt dem sedan vila några minuter innan de skäres i bitar. Låt torka i ugnen på eftervärmen. Förvara torrt.

Kommentarer:

  • mmm, goda!
  • Lite hårda kanske?

2 kommentarer:

Frida sa...

Gjorde dem för en vecka sedan och hade med mig till min mamma o pappa. Min systers son tyckte så mycket om dem så han önskar sig det när han fyller år. Han vill ha dem liggandes runt tårtan. Blir billigt för moster :-) Tack för ett super recept. (tycker givetvis om dem själv också)

Froding sa...

Tack för de fina orden!!
Extra kul eftersom jag "pillat" lite med receptet för att få till skorporna som jag ville!