söndag 27 april 2008

SAFT !


Vanlig apelsinsaft, en omgång med vanliga gula apelsiner och en omgång med blodapelsin.
Det smakar verkligen rätt, ingen bitter eftersmak utan ren apelsin!!
Förra omgången gjorde jag som i boken "Bröd&Marmelad" dvs skalade apelsinerna och hällde över varmt vatten och pressade ur saften.
Det blev en smakrik saft men den har ingen längre hållbarhet.
Så denna saft är gjord så här(efter Jan Hedh):
850g pressad apelsinsaft
150g pressad citronsaft
1350 g socker

Tvätta apelsinerna och riv skalet från 4 apelsiner.

Blanda allt( rasp,saft och socker) i syltgryta.

Värm till kokpunkt pch skumma. Koka tills saften är klar, c:a 5 min.
Häll upp på varma steriliserade flaskor!!
Blanda med Ramlösa, det blir jättegott....

Inga kommentarer: