fredag 2 maj 2008

Budapest a lá Roos och Fröding






Jag älskar Budapestbakelser. För en massa år sedan gjorde jag ett bra substitut med bl.a Marsansåspulver. Det blev många sådana, men så försvann receptet och jag blev så glad när jag hittade ett recept på Daniel Top Roos blogg. http://toproos.blogspot.com/


Jag har ändrat lite eftersom receptet måste vara för JÄTTEMÅNGA bakelser!!

Så jag ändrade så att det blir en plåt. Så här är min variant:
  • 200g äggvita (c:a 6 st)
  • 340g strösocker

VISPAS HÅRT!

  • 170-200g malda hasselnötter( en påse)
  • 20g Maizenamjöl

BLANDAS OCH VÄNDES MER I SMETEN.

Spritsa längder på en baklåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen c:a 25min i 175C.

Låt kallna och vänd den på ett bakpapper och bred på c:a 4-5 dl vispad grädde och ha på valfri frukt. Jag använde banan och mandarinklyftor. Rulla ihop( Den är spröd!!) och ringla på smält choklad och ha på florsocker!!

Nydelig!!

1 kommentar:

Daniel Roos sa...

Hej vad kul att du prövat på den. Min blir spröd men inte som din. Jag har inte svårt att rulla i hop den. Jag bakar den i varmluftsugn på 160 grader i ca 20 min kanska måste man baka lite längre hemma.Du får vända den sen så den sidan som du har uppåt i ugnen ska vara neråt bordet när du ska rulla den.. Han en trevlig helg mvh Daniel