

Jag har testat att göra ett bröd med de bästa smakerna och egenskaperna av de bröd jag bakat med surdeg. Resultatet blev enligt följande:
Dag1(Fördeg):
- 3dl Vatten
- 5-10g Jäst
- 250g(4dl) Dinkelsikt
- 100g(-dl) Fullkornsdinkel
Blandas och skall stå övertäckt i rumstemperatur.
Dag2(Bakdak):
- 3dl Vatten
- 10g Jäst
- 200g Rågsurdeg(satt på russin)
- Mixa i foodprocessor 1dl solroskärnor+1dl pumpakärnor+2msk linfrö.(En service för de som inte gillar bitar i bröd. Gillar man det så har man i dem som de är!!)
- 1msk Honung
- 150-300g Manitoba cream eller Vetemjöl special (150g ger en kletigare deg men ett saftigare bröd)
- 300g Fullkornsdinkel
- 15g Havssalt
- Blanda allt och ha i fördegen och kör på låg hastighet i 5-10min.
- Låt jäsa 1,5 tim men klapa in 2-3 msk olivolja runt degen innan.
- Forma 2 limpor och låt jäsa i jäskorg.
- Jäs c:a 45min-1tim.
- Skåra brödet och sätt in brödet på baksten i 350C.(maxtemp )
- Kasta in 1dl vatten i ugnen.
- Vänta 1o min. och sänk sedan till 200C
- Grädda c:a 45min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar