fredag 13 juni 2008

Examenstårta





Tårtan var verkligen lyckad och smakade helt otroligt!!

Tårtbotten:

  • 4 ägg och 1½dl strösocker vispas.
  • Ha i 1½dl vetemjöl.
  • Grädda c:a 20-25 min. 175C
  • Dela botten i 3 delar
  • Fyll ett lager med mosade hallon+socker
  • ett lager med vaniljkräm gjord på vaniljstång och grädde
  • Lägg ett lager med grädde runt tårtan och kavla ut 500 g marsipan som färgats rosa.
  • Tryck varsamt ut marsipanen och dekorera med fina blommor. På mina tårtor är dekoren gjord av sugarpaste.

Jag bakade 5 stycken och till c:a 40 pers. gick det år 4 stycken.

  • Kaffe: Ekologiskt rättvisemärkt kaffe från Löfbergs Lila.

2 kommentarer:

Inger F sa...

Milda makter! Har dottern doktorerat eller? Här har vi firat student bara med köpe-kallskuret och en (1) tårta som mormor bakat. Hoppas graden av examensfirande inte påverkar framtida karriärmöjligheter...

Du verkar ha haft kul iaf! Självtycker jag nog att det är roligare att leka med Photoshop...

/IngerF, opräktig tant 50+

Inger F sa...

och hur "i hundan" klarar du att baka tårtor om du samtidigt späker dig hos Xtrvgnza?
DS.