
Jag har varit hos min bror och plockat fläderblommor. Har läst olika recept och kommit fram till följande:
- 25 blomklasar som jag sköljt och klippt bort den grova stammen på.
- 2 rentvättade och skivade citroner.
- 1,7 kg Strösocker som jag hällt över blommor och citron.
- 50g Citronsyra.
- 1½ liter kokande vatten som jag slagit över allt, och därefter rört om.
Rör i hinken någongång varje dag och låt stå så i 3-5 dygn.
- Sila genom silduk.
- Låt sedan saften koka upp och skumma noga.
- Häll upp på rengjorda flaskor och ställ sedan in flaskorna i vattenbad(häll i kokande i vattenbadet) i 80C c:a 20 min.
Ger c:a 2,5-3 liter saft som kan spädas 1+4
1 kommentar:
Det där med flädersaft är lite av en gåta. Jag har gjort många olika recept och kommit fram till att citronskalet ger en besk bismak som jag inte gillar. I år ska jag prova att bara pressa i citronsaften. Jag använder dessutom farinsocker i min vilket gör smaken ännu bättre.
Maria
Skicka en kommentar