lördag 23 maj 2009

Frödings Rabarerpaj

Årets första rabarber avnöts på följande sätt:

  • Hacka rabarbern i mindre bitar, lägg i kastrull med lite vatten i botten.
  • Häll på ½dl Råsocker och låt koka mjukt men inte till kräm.
  • Ha i lite potatismjöl-redning efter grytan tagits från spisen.

Gör smulpaj:

  • 100g SMÖR
  • 1½dl Vetemjöl
  • 1dl Råsocker

Blandas till smul-konsistens.

  • Ha sedan några msk hackad mandel och 1½dl Havregryn
  • Lägg rabarberkrämen i botten på en pajform, strö över smulorna.
  • Ringla över honung i lagom mängd.
  • Skiva lite SMÖR och ha på överst.
  • In i ugn på 175C i c:a 30 minuter.

Ätes ljummen med kall vaniljglass.....Detta smakar sommar


Inga kommentarer: