onsdag 14 september 2011

Bostongurka

Jag har nu gjort Bostongurka!! Fast att få tag på Västeråsgurka i helgen var en prövning. Efter att ha letat på 4 ställen hittade vi 1kg!
  • 1kg Västeråsgurka.
  • 3 st paprikor.
  • 2 st gula lökar.
Detta skärs i fina tärningar och lägges i gryta.
Koka en lag på
  • 1 dl ättiksprit 24%.
  • 3 dl vatten.
  • 4 dl strösocker.
  • 1 tsk salt
  • 1 msk gula stötta gula senapskorn.

  • Koka gurkmassan sakta c:a 20 minuter, rör om då och då.Ha i en riven msk pepparrot och ½ tsk natriumbensoat..
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Ställ in dem i vattenbad i ugn 80C c:a 1 tim.

Inga kommentarer: