Jag fick nästan 2 kg egna tomater i år. C:a 500g blev röda resten hade inte lust att byta färg, så det blev att göra syltade gröna tomater. Receptet jag hade kollade jag mot Prinsessornas kokbok, och det var i princip samma.
- Man lägger pickade tomater i en svag ättikslösning bestående av 1½liter vatten och 2dl matättika(3%) som kokat upp. De skall ligga i den i ett dygn. (för stark lösning gör dem ljusa).
- Man kokar en lag med en kanelstång, 10 hela nejlikor, ½liter 24 ättika, ½kg socker och ½ vatten.
- Kokar så de blir lite mjuka.
- Lägger på burk och häller den varma lagen tills burken är full.
- In i ugn med vattenbad 80C 1 tim.
- Kontrollerar efter 3 dagar om lagen är bra( här kommer mitt dilemma, HUR är BRA??)
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar