Jag har kokat två omgångar med äppelmos; en omgång där jag skalade alla äpplen och hade i ganska mycket socker och en vaniljstång. Andra omgången hade jag i den mindre mängden socker och lät skalen sitta kvar på de röda äpplena. Ungefär så här:
- Fyll en 5-litersgryta med skalade och urkärnade äpplen( för att slippa böket med att köra moset i assistenten efteråt. Man mister lite karaktär men det går bra ändå)
- Ha i några deciliter vatten.
- Saften av en pressad citron.
- Koka på svag värme tills det ser ut som mos!! ;-)
- passera genom ett durkslag och mät mängden mos.
- Tillsätt mellan 6-800gram socker/kg mos.
- Koka upp och koka en minut.
- Ha i lite Atamon.
- Fyll på väl rengjorda burkar ända till kanten, och sätt dem i vattenbad 80C i c:a 1 timme.
- Låt kallna och undvik att slå burkarna mot varandra( se bild!!)
Skillnad i färg! |
Vattenbad i ugn. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar