tisdag 21 januari 2014

Världens godaste SEMLA!!




Semlor (20 st) 200-225C

1 liter vetemjöl ( 600g)
1 paket torrjäst
2 tsk malen kardemumma
1dl sirap(140g)


100 g smör eller margarin
5 dl mjölk

Vetemjöl till utbakningen.

* Blanda torra ingredienser och sirapen i degskålen.
* Smör & mjölk värmes lite över fingertemperatur och hälls över mjölblandningen.
* Kör i maskin ett tag. Blir en lös deg.
* Jäs minst 30 minuter under duk.
* Baka ut till 20 bullar,( använd mycket vetemjöl) lägg på plåt.
* Jäs igen 30 minuter under duk.
* Pensla med lite mjölk innan stekning i 200-225C. Beroende på ugn mellan 5-10 minuter.

Låt dem kallna på galler.

Dela bullen och fyll den med en blandning av mandelmassa,inkråm och lite grädde. Sedan på med en stor klick vispgrädde och till sist på med locket och lite pudersocker på toppen.
Hej så länge!

Marianne

Inga kommentarer: