
Värm 5dl mjölk och 150g smör till fingervärme i en kastrull.
Ha i 1,5 dl strösocker eller baksirap.
Smula ner ett blått paket jäst i bunken och häll mjölkblandningen över.
Ha i vetemjöl (använd Änglamarks ekologiska som är ett jätebra mjöl)tills degen släpper från kanten och känns bra.
Jäs till dubbel storlek. ( OBS! Dragfritt)
Lägg ut på bakbord och dela i 2 delar, kavla ut och smöra på smör, strö över socker och kanel. Vik dubbelt.
Skär 2cm breda längder och snurra ihop till en bulle. Lägg på plåt och c:a 20-25 per plåt.
Lägg på bakduk och jäs en gång till. Tills de svarar när du trycker på dem.
Pensla med äggblandning( 1 ägg+ lite vatten och några korn salt) och ha på pärlsocker.
In i ugn c:a 10 min i mitten av ugnen och 225C.
2 kommentarer:
Hej där!
Minns du kapten Bäckdals skafferi på 60-talet och de muntra figurer som bodde där? Jag förväntar mig nu lite flash-filmer med dig & Lennart kommenterandes livet i skafferiet!
Skämt åsido, så vill jag gratulera till detta energiryck och kommer själv att låta mig inspireras bara jag får tid och lust samtidigt. Nångång. Mycket nu.
//Inger.F.
http://www.youtube.com/watch?v=b5GMjdM9RGM
Skicka en kommentar