tisdag 15 juli 2008

Bullar från boken Saltå Kvarn






Jag har bakat bullar efter recept ur boken från Saltå Kvarn. Det var annorlunda mot hur jag gör i vanliga fall, och jag tyckte det var lite knöligt att få till degen eftersom vätska och mjöl inte blev bra(torrt). Eller så gjorde jag någon groda för jag fick knåda ihop den för hand till slut.
För vad menas med "knåda intensivt"; är det länge eller mycket???
Det skulle vara kall mjölk i fördegen och en massa saker i huvuddegen. Så skulle den kavlas ut 1meter!! Hur stora bakskivor tror de att man har??? Fyllningen i bullarna skulle innehålla smör( MYCKET SMÖR!!), kanel,socker och mjöl. Det blev en fyllning som stannade på plats. Jag tycker nog inte de ser ut som på bilden i boken, men jag hade svårt att läsa mig till hur stora de skulle bli. Jag provbet i en bulle och de smakade som mina TROTS alla knep.
HUR kommer det sig????
Det enda jag utslöt var nyponmjöl och aktivt kornmalt eftersom jag använde en del konventionellt mjöl. Fast att baka på kall mjölk ger en lätthanterlig deg så jag gör nog så i forsättningen också ÄVEN om det tar längre tid att jäsa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Var köper man aktivt kornmalt?
Mvh Zarah

Froding sa...

Jag köpte det via en hälsokostaffär i Stockholm men jag tror att man kan köpa det på Saltå Kvarn också. Fast du kan utesluta det för jag märkte ingen skillnad.