

Detta sätt att koka saft på verkar superbra, men långt från vad jag lärt mig. Att koka upp bären,socker och citronsaft och sedan låta grytan stå i ugnen 3timmar är både smidigt och effektivt. Den här gången tog med slev upp så mycket av bärmoset jag kunde så att den saft jag hällde i silduken skulle bli så klar som möjligt. Av någon anledning blev det mer saft i andra omgången bär än i första trots att det var mer bär då. Totalt har jag fått ut 10 liter saft på 11,5 kg bär.
5 kommentarer:
Hej tack för ditt recept på enkel saft men får jag delge dig detta recept.
Bengta Ingeborgs goda jordgubbs saft och sylt av samma bär
6 liter rensade jordbuggar
4 liter vatten
40 g citronsyra
Blanda allt och låt stå i ett dygn. Sila
Saft: rör i 4 dl socker per liter saft
Sylt: koka sylt på bären i ca 5-6 minuter sockra efter smak.
Både saften och bären bevaras bäst i frysen men det går också bra att tillsätta konserveringsmedel.( tex Atamon. Dosering se förpackningen)
Jag brukar frysa saften i överblivna creme frasiche burkar och sedan tar jag upp en när vi behöver saft. Sylten både fryser jag och spar i syltburkar med komserveringsmedel men enklast är att även ha de i frysen och ta fram bara just när det behövs i lagom burkar.
I vår familj där det oftars äter stora mängder både pannkakor och ungspannkaka går det åt en packet vid varje tillfälle så...
Lycka till i ditt skafferi och vi hoppas på mer regn så att det blir svamp ochså senare i höst. Jag har kollat efter sommar kantareller som jag brukar plocka när jag går ut efter tidningen men ännu inga....
Hälsningar/ Eva "Mitt i ko och fårflocken"
Vilket häftigt sätt att göra saft på!
Hur ser receptet ut i sin helhet? Hur mycket socker o s v? Mvh Nybörjaren Camilla
Camilla: jag letar fram receptet och återkommer!!
Camilla Stefan
Maila mig på m.froding@telia.com
Så kommer receptet via mail!
Skicka en kommentar