Innan 3 timmar i ugnen, men ett dygn i gryta tllsammans med socker och citronsyra( citronerna var slut!!)!!
Detta sätt att koka saft på verkar superbra, men långt från vad jag lärt mig. Att koka upp bären,socker och citronsaft och sedan låta grytan stå i ugnen 3timmar är både smidigt och effektivt. Den här gången tog med slev upp så mycket av bärmoset jag kunde så att den saft jag hällde i silduken skulle bli så klar som möjligt. Av någon anledning blev det mer saft i andra omgången bär än i första trots att det var mer bär då. Totalt har jag fått ut 10 liter saft på 11,5 kg bär.
5 kommentarer:
Hej tack för ditt recept på enkel saft men får jag delge dig detta recept.
Bengta Ingeborgs goda jordgubbs saft och sylt av samma bär
6 liter rensade jordbuggar
4 liter vatten
40 g citronsyra
Blanda allt och låt stå i ett dygn. Sila
Saft: rör i 4 dl socker per liter saft
Sylt: koka sylt på bären i ca 5-6 minuter sockra efter smak.
Både saften och bären bevaras bäst i frysen men det går också bra att tillsätta konserveringsmedel.( tex Atamon. Dosering se förpackningen)
Jag brukar frysa saften i överblivna creme frasiche burkar och sedan tar jag upp en när vi behöver saft. Sylten både fryser jag och spar i syltburkar med komserveringsmedel men enklast är att även ha de i frysen och ta fram bara just när det behövs i lagom burkar.
I vår familj där det oftars äter stora mängder både pannkakor och ungspannkaka går det åt en packet vid varje tillfälle så...
Lycka till i ditt skafferi och vi hoppas på mer regn så att det blir svamp ochså senare i höst. Jag har kollat efter sommar kantareller som jag brukar plocka när jag går ut efter tidningen men ännu inga....
Hälsningar/ Eva "Mitt i ko och fårflocken"
Vilket häftigt sätt att göra saft på!
Hur ser receptet ut i sin helhet? Hur mycket socker o s v? Mvh Nybörjaren Camilla
Camilla: jag letar fram receptet och återkommer!!
Camilla Stefan
Maila mig på m.froding@telia.com
Så kommer receptet via mail!
Skicka en kommentar