lördag 2 augusti 2008

Frödings Ättiksgurka



Fördela nedanstående i rena burkar, så att alla burkar har lika mycket av varje.
(Det blev 5 burkar á 0,5liter)

  • 1,3 kg Västeråsgurka, skrubbas och skäres i fina skivor.
  • 1 stor gul lök, halveras och skivas.
  • 1 röd chilipeppar, delas, urkärnas och skäres i små bitar.
  • 10 dillkronor , sköljes.
  • 5 tsk gult senapsfrö.
  • 5 cm pepparrot, tärnas.
Lagen, kokas och hälls direkt på burkarna ända upp till kanten:

  • 3 dl ättikssprit (12%)
  • 1 liter vatten
  • 4 dl socker
  • drygt 3 msk salt

Sätt på locket direkt och vänta 1-2 veckor innan de är klara. Förvaras svalt.

Inga kommentarer: